Site coolinaria.ro

Oregano


14 Oregano folosit in bazinul Marii Mediterane este obtinut din frunzele unei specii de ierburi aromate numita Origanum vulgare, inrudita cu menta, iar oregano mexican este obtinut din frunzele mai multor ierburi apartinand familiei Lippia. Istoric oregano a fost cultivat deopotriva in Europa, in zona Marii Mediterane cat si in America, in Mexic si California. Frunzele trebuie uscate inainte de a fi folosite deoarece astfel ele vor avea o aroma mai puternica.

Foarte apeciat este oregano atunci cand se adauga drept condiment in pizza si alte produse fast-food precum chili ori alte feluri de mancare picante. Gustul sau este uneori atat de puternic incat aproape le elimina pe celelalte si de aceea trebuie folosit cu mare pricepere. Italienii il adora si il folosesc in mod frecvent la feluri de mancare precum sosurile pe baza de rosii, mesele de carne, de peste, branzeturi. Legumele pot fi facute sote in ulei de masline cu putin oregano si vor fi delicioase. De preferat este sa folosim frunze intreg pe care le putem apoi pisa dupa necesitati.