Site coolinaria.ro

Acaiul


Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in ultima vreme gratie proprietatilor lor antioxidante si regeneratoare de exceptie. Bastinasii din jungla amazoniana le foloseau cu succes pentru intarirea sistemului imunitar, dar in prezent fructele de acai sunt utilizate pe scara larga si ca ingredient culinar foarte sanatos si gustos. Medicinal, boabele de acai previn foarte bine infectiile, intarzie imbatranirea, stimuleaza sistemul circulator, cresc rata metabolismului si scad colesterolul negativ.

Din punct de vedere culinar, folosite pe post de condiment, boabele de acai pot induce efecte afrodisiace, ajuta la reglarea programului de odihna si imbunatatesc aspectul tenului. Sun o buna sursa de acizi grasi omega-3, vitaminele A, C si E, fier, calciu, potasiu, magneziu si fibre alimentare. Se pot consuma sub forma de suc sau se pot utiliza la prepararea de dulciuri, inghetate si preparate la cuptor. Foarte gustoase sunt si deserturile din iaurt condimentat cu boabe de acai, dar si unele bauturi de ciocolata care de asemenea pot include aceste binecuvantate daruri ale naturii.