Site coolinaria.ro

Mesteacanul


Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul mai este uneori numit si pomul vietii, iar in multe locuri de pe glob seva acestui arbore este considerata ca avand proprietati nutritive si poate fi adaugata la la prepararea de bauturi racoritoare sau alcoolice si la prepararea de dulciuri, bere sau otet alimentar.

Coaja de mesteacan, mugurii si frunzele se folosesc deopotriva atat in industria alimentara cat si in cea farmaceutica avand proprietati de exceptie care combat caria dentara, cancerul, parazitii intestinali, bolile urinare, reumatismul sau bolile cardiovasculare. Ceaiul de frunze de mesteacan este un remediu excelent pentru aceste afectiuni si multe altele, dar trebuie totusi consumat cu moderatie.

Mesteacanul poate fi folosit atat pentru uz intern cat si extern si confera o aroma dulce-intepatoare si un gust amarui atunci cand este utilizat drept condiment la bauturi sau preparate diverse. Siropul de mesteacan este foarte cautat, dar si destul de scump deoarece tehnologia de productie este foarte costisitoare.