Site coolinaria.ro

Hrisca


Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive de exceptie, cunoscuta omului de mii de ani atat ca ingredient alimentar cat si ca planta cu bune proprietati medicinale. Contine multe vitamine din gama B, acid linoleic, acid folic, mangan, cupru, potasiu, crom si amino-acizi si este de aceea nu foar nutritiva, dar si un bun adjuvant impotriva cancerului, stimuland corespunzator sistemul imunitar.

Hrisca ofera proteine din belsug si poate fi introdusa ca atare in meniul zilnic, prevenind astfel cresterea colesterolui negativ ca rezultat al consumul marit de carne si grasimi. De asemenea, hrisca poate preveni aterosleroza, hipertensiunea arteriala, pietrele biliare, este recomandata pentru consum celor bolnavi de diabet si contine multi antioxidanti care protejeaza organismul de efectele negative ale iradiatiilor de orice fel.

Hrisca poate fi comercializata atat sub forma de boabe prajite cat si crude, sub forma de fulgi de hrisca sau faina integrala ori rafinata. In aceste forme poate fi introdusa la prepararea de mancaruri diverse, cantitatea zilnica recomandata fiind de aproximativ 150 de grame de persoana.

foto Wikipedia