Site coolinaria.ro

Clafoutis cu visine


Clafoutis cu visine este modalitatea cea mai placuta de a face o prajitura din visine. Si asta pentru acest desert de origine franceza pastreaza aproape intact gustul si parfumul fructelor.

Clafoutis cu visine

Ingrediente:
  • 4 oua
  • 125 g zahar (sau putin mai mult, in functie de cat de dulce preferati)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g faina
  • un praf de copt
  • 250 ml lapte
  • 500g visine fara samburi
Mod de preparare:
Amestecam ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si le batem cateva minute pana compozitia devine cremoasa si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat faina, praful de copt si laptele in fir subtire. Ungem cu unt o forma de tarta sau o tava rotunda termorezistenta. Presaram visinele in tava, iar peste ele se punem cu grija compozitia, folosind un polonic, pentru a nu misca prea mult visinele din loc.

Coacem clafoutis-ul in cuptorul preincalzit aproximativ 45 de minute, la foc mediu. La sfarsit este indicat sa facem testul cu scobitoarea pentru ca la mijloc se coace mai greu.

Este o prajitura foarte usor de facut, aspectuoasa si delicioasa.

Foto Wikipedia


Pofta buna!