Site coolinaria.ro

Rosii la cuptor


Pentru cina sau masa de pranz, poti gati aceasta reteta de rosii la cuptor, care nu are cum sa-ti iasa altfel decat foarte gustoasa!

Rosii la cuptor

Ingrediente:
  • 300 g orez cu bobul lung
  • sare
  • 16 rosii mici
  • piper
  • 1 legatura arpagic
  • 50g branza feta
  • 150 g branza rasa
  • 6 linguri pesmet
  • 100 ml supa
Mod de preparare:
Fierbem orezul in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet, apoi il scurgem. Incingem cuptorul la foc mediu. Spalam rosiile, le taiem in jumatate, le saram si le piperam.

Spalam arpagicul, il uscam pe un servet de bucatarie si il taiem rulouri. Radem branza feta si o amestecam impreuna cu branza telemea rasa si cu pesmetul.

Asezam orezul intr-o forma de sufleu unsa in prelabil cu unt, apoi turnam supa peste el. Asezam rosiile cu partea taiata in sus, le ungem cu amestecul de branza si le lasam la cuptor 15-20 de minute pe nivelul superior pana cand capata o culoare galben maronie. Presaram cu arpagic si servim.


Pofta buna!