Site coolinaria.ro

Tortilla cu spanac


Pentru ca vara este vremea iesirilor la aer liber, iti prezint o reteta de tortilla cu spanac pe care spaniolii adora sa o manance la “iarba verde”. Totilla cu spanac sau omleta spaniola se poate consuma atat calda, cat si rece.

Tortilla cu spanac

Ingrediente:
  • 800g cartofi
  • 80g bacon
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa mare
  • 6 oua
  • 500g spanac tanar
  • 6 oua
  • nucsoara rasa
Mod de preparare:
Spalam cartofii, ii curatam si ii taiem rondele subtiri. Prajim feliile de bacon intr-o tigaie, fara grasime, pana devin crocante. Le luam din tigaie si le lasam sa se scurga pe un prosop de hartie.

Incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare si prajim cartofii cam 10 minute, avand grija sa nu se arda. Mai apoi ii saram si ii piperam. Curatam ceapa, o tocam marunt, o adaugam in tigaie si o prajim alte 10 minute.

Pregatim spanacul, il punem intr-o oala cu apa fierbinte, il lasam sa se inmoaie, il lasam la scurs si il tocam mare. Batem ouale si le condimentam cu sare, piper si nucsoara.

Luam cartofii din tigaie si ii amestecam intr-un castron impreuna cu spanacul, sunca si ouale. Incingem restul de ulei intr-o tigaie, punem tot amestecul acolo, il presam si il lasam pe foc 8 minute, pana se incheaga.

Servim tortilla cu verdeata si fasii de morcovi.


Pofta buna!