Site coolinaria.ro

Ardei umpluti cu feta in stil grecesc


Bucataria greceasca are un fel aparte de a gati aproape orice si de a da un plus de prospetime si celor mai comune mancaruri. Aici am putea incadra si ardeii umpluti cu feta in stil grecesc, un adevarat deliciu.

Ardei umpluti cu feta in stil grecesc

Ingrediente:
  • 200g orez cu bobul lung
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 g masline verzi (fara samburi)
  • 100 g branza feta
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 4 ardei grasi lungi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 g rosii cherry
  • 1 lingura masline negre
Mod de preparare:
Fierbem orezul conform instructiunilor de pe pachet. Spalam patrunjelul, alegem doar frunzele. Le punem impreuna cu maslinele verzi in blender si pasam totul. Scurgem orezul si il amestecam impreuna cu pasta de masline si patrunjel, 50 g branza faramitata, ou, sare si piper.

Incingem cuptorul la foc mediu spre mare. Pregatim ardeii, ii taiem pe lung si ii asezam intr-o forma termorezistenta. Umplem jumatatile de ardei cu amestecul cu orez si stropim cu ulei de masline. Presaram restul de branza faramitata, rosiile cherry si maslinele negre, apoi dam ardeii la cuptor si ii lasam 15 minute pe al doilea nivel de jos al cuptorului.

La final decoram cu busuioc proaspat.


Pofta buna!