Scoici gratinate
Am gasit aceasta reteta de scoici gratinate pe un site italian si nu m-am putut abtine sa nu o pregatesc. Este incredibil de simpla si de mare efect, chiar daca midiile sunt cam scumpe pentru buzunarul meu.
Ingrediente:
- 1,5kg midii in cochilie proaspete
- 2 linguri pesmet
- 1 lingura vin alb
- 2 catei usturoi
- patrunjel verde tocat
- 3 linguri parmezan ras
- 1 galbenus
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Punem midiile in apa clocotita si le fierbem 5-8 minute. Pe cele care nu se deschid le aruncam.
Amestecam pesmetul cu vin. Curatam si tocam usturoiul. Il amestecam apoi cu verdeata, parmezan, galbenus, pesmet si 2 linguri de ulei. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Punem cate putin din aceasta compozitie in fiecare scoica, le asezam intr-o tava, le stropim cu ulei si le coacem la cuptor, la foc iute, 5-10 minute, pana se rumenesc.
Le servim calde, cu un sos sau cu o salata de lamai alaturi.
Pofta buna!