Site coolinaria.ro

Budinca de dovlecei


Va propun o bunatate de budinca de dovlecei pe care o preparati foarte usor in 30 de minute. O puteti servi la o cina usoara, consumata ca atare sau insotita de un sos de rosii.

Budinca de dovlecei

Ingrediente:
  • 5-6 dovlecei mici
  • 3 cartofi fierti
  • 300g telemea de oaie bine uscata
  • 200g cascaval bine uscat
  • 100g branza feta
  • 5 oua
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper
  • sare
Mod de preparare:
Dam branza si cascavalul pe razatoarea mare, curatam dovleceii , ii radem, ii scurgem de zeama si ii amestecam intr-un vas cu cascavalul, branza si cartofii fierti, zdrobiti marunt. Adaugam branza feta, taiata cubulete, galbenusurile, patrunjelul verde tocat, condimentam cu sare si piper si amestecam totul foarte bine.

Separat batem albusurile spuma tare si le incorporam usor, de jos in sus, in compozitia de dovlecei. Asezam compozitia intr-o forma termorezistenta unsa si tapetatata cu faina si o introducem la cuptor pentru 40 de minute, la foc mic pana se rumeneste.


Pofta buna!