Site coolinaria.ro

Tarta cu prune


Vara e sezonul fructelor iar desertul pe care vi-l propun, tarta cu prune, va fi unul savuros.

Tarta cu prune

Ingrediente:
  • - Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 200g unt
  • 200g zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • 250g faina
  • 30g cacao
  • - Pentru crema:
  • 300ml lapte
  • 100g zahar pudra
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 150g unt
  • - Pentru decor:
  • 300g prune
  • 1 plic gelatina rosie
Mod de preparare:
Mixam untul cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile, esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt. Incorporam usor albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Oprim 1/3 din aluat si il amestecam impreuna cu cacaua. Turnam intr-o forma de tort, unsa si tapetata, jumatate din aluatul alb, punem gramajoare din loc in loc din cel maro, turnam restul de aluat alb si nivelam. Coacem 40 de minute, la foc mic.

Amestecam praful de budinca impreuna cu laptele, cu zaharul si punem la foc mic, pana se ingroasa, dupa care il lasam la racit. Dupa ce s-a racit, adaugam treptat untul moale si turnam crema astfel obtinuta peste blatul din forma, racit.

Curatam prunele de samburi, le asezam peste crema si turnam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet. Lasam tarta la frigider aproximativ 2 ore inainte de a o servi.


Pofta buna!