Placinta cu dovlecel si morcov ras
Cercetarile au demonstrat eficacitatea dovlecelului pentru imbunatatirea metabolismului si prevenirea cancerului pulmonar. Pe langa aceastea e o excelenta sursa de potasiu, vitamine si mangan. Avand in vedere toate aceste beneficii, iti recomand aceasta placinta cu dovlecel si morcov ras.
Ingrediente:
- 500g dovlecei
- 300g morcov
- 150g ulei
- 1 cana lapte
- 200-300 g zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- scortisoara
- foi de placinta din comert
Mod de preparare:
Curatam dovleceii de coaja, ii radem pe razatoarea mare sau ii taiem cubulete. Spalam bine si radem morcovii pe razatoarea mica.
Punem totul intr-o oala cu 4 linguri de ulei. Adaugam laptele si zaharul. Amestecam si lasam pe foc pana scade. Cand s-a inmuiat, lasam sa se raceasca.
Intre timp, punem 2-3 foi de placinta intr-o tava unsa cu ulei.
Cand compozita s-a racit, adaugam coaja de lamaie si scortisoara, amestecam si turnam in tava, peste foaia de placinta.
Acoperim compozitia cu 2-3 foi de placinta si le ungem cu pensula cu ulei.
Dam placinta la cuptorul incins si o tinem 15 minute la foc mare, poi inca 20 de minute la foc mediu spre mic.
Pofta buna!