Site coolinaria.ro

Tabuleh (salata libaneza)


Tabouleh este o salata de origine libaneza, si care are ca baza a compozitiei graul sfaramat (bulgur).

Tabuleh (salata libaneza)

Ingrediente:
  • 200g grau bulgur (sau arpacas)
  • 2 dovlecei
  • 3 lamai
  • 1 ceapa
  • o lingura ulei
  • cimbru proaspat
  • sare
  • piper
  • suc de lamaie
  • 300ml supa de legume
  • rondele de lamaie pentru decor
Mod de preparare:
Punem graul bulgur sau arpacasul sa se umfle in supa calduta timp de 30 de minute. Tocam ceapa si cimbrul, taiem dovleceii si lamaile. Calim ceapa in ulei ( de preferinta intr-un vas ceramic- tajine), adaugam lamaile si lasam sa fiarba inabusit 10 minute. Adaugam dovleceii si cimbrul si mai lasam pe foc 5 minute.

Amestecam legumele in grau, condimentam cu sare, piper si suc de lamaie si decoram cu rondele de lamaie.

Tabouleh merge de minune cu lipie libaneza, humus, kebab si preparate din carne la gratar, condimentate.


Pofta buna!