Site coolinaria.ro

Inghetata de ceai verde


Inghetata de ceai verde este un desert racoritor si plin de arome. Aceasta aroma este foarte populara in Japonia si este facuta cu matcha, pudra de ceai verde de calitate foarte buna.

Inghetata de ceai verde

Ingrediente:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri pulbere de ceai verde (eu am desfacut cateva plicuri de ceai verde)
  • 1 lingura zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 350ml frisca batuta din smantana proaspata
  • 50g zahar pudra
  • 300ml lapte
  • 4 linguri apa fierbinte
Mod de preparare:
Punem pulberea de ceai intr-un vas. Turnam peste ea apa clocotita si zaharul. Amestecam de cateva ori si lasam sa infuzeze 15 minute.

Intr-un alt vas, punem batonul de vanilie taiat in bucatele si laptele. Tinem vasul pe foc, pana cand incepe sa fiarba. Oprim focul, acoperim cu un capac pentru 5 minute, apoi turnam laptele peste infuzia de ceai.

Batem galbenusurile cu zaharul praf si turnam peste ele laptele strecurat. Amestecam bine si cand compozitia este omogena, punem vasul la foc potrivit. Este mult mai bine daca punem vasul pe baie de aburi. Cand compozitia incepe sa se ingroase, oprim focul. Nu trebuie sa fiarba aceasta compozitie. O lasam la racit si apoi o amestecam impreuna cu frisca.

Punem compozitia la inghetat pentru cateva ore intr-un recipient metalic, o amestecam din cand in cand pentru a nu se forma ace de gheata. O servim decorata cu felii de lamaie.


Pofta buna!