Site coolinaria.ro

Musaca de ciuperci


Musacaua este unul dintre cele mai variate preparate culinare. Asta pentru ca poti jongla cu ingredientele dupa bunul tau plac si in functie de ingredientele pe care le ai in frigider si in camara. De aceasta data iti voi recomanda musacaua de ciuperci.

Musaca de ciuperci

Ingrediente:
  • 1kg cartofi
  • 500g ciuperci pleurotus
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 3 oua
  • 200ml supa
  • 2 linguri smantana
  • 1 praf de nucsoara rasa
  • 100g branza tare
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Fierbem cartofii cu tot cu coaja in apa cu sare 15 minute. Scurgem apa si, dupa ce se racesc, ii curatam de coaja si ii taiem felii.

Separat, taiem ceapa marunt si o calim in uleiul bine incins si cand se inmoaie, adaugam ciupercile taiate bucati si continuam sa le calim, pana scade zeama, apoi le lasam la racit. Adaugam sare, piper si un praf de nucsoara.

Ungem cu ulei un vas termorezistent mai mic, asezam un strat de felii de cartofi, adaugam un strat de ciuperci si continuam in felul acesta pana terminam toate ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Printre straturi presaram si patrunjelul verde tocat marunt. Adaugam supa de carne, amestecata impreuna cu smantana si introducem vasul la cuptor pentru 20 de minute.

Scoatem vasul din cuptor, adaugam deasupra ouale batute si branza rasa si dam din nou la cuptor pentru 20 de minute, pana cand se rumeneste frumos deasupra.


Pofta buna!