Site coolinaria.ro

Tarta cu mure


Tarta cu mure este un desert potrivit pentru orice moment. Cu siguranta va va inveseli si va va incanta gustul ei parfumat.

Tarta cu mure

Ingrediente:
  • 250g biscuiti digestivi
  • 150g unt
  • 3 linguri miere
  • 150g mure
  • 175g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 25 g faina
  • 2 albusuri
Mod de preparare:
Punem biscuitii intr-o punga si ii sfarmam cu sucitorul, asta daca nu avem robot de bucatarie. Ii amestecam impreuna cu untul topit si cu mierea de albine. Asezam aluatul obtinut intr-o forma de sufleu sau de tarta. Ii formam si marginea si il lasam la rece.

Alegem mure si pastram o treime din ele pentru decor. Fierbem restul cu putina apa si le dam printr-o strecuratoare. Batem 75g zahar pudra cu galbenusurile, apoi incorporam faina si murele pasate. Le punem intr-o craticioara la foc mic si amestecam incontinuu, pana cand sosul se ingroasa (fara sa il fierbem). Ungem blatul cu acest amestec.

Incingem cuptorul la foc mediu. Batem albusurile cu restul de zahar pudra, intindem spuma peste crema si coacem tarta la cuptor aproximativ 10 minute.

O ornam cu murele pastrate deoparte.

Doar o felie de tarta cu mure si o limonada rece sunt suficiente pentru a avea un placut moment de relaxare in weekend!


Pofta buna!