Site coolinaria.ro

Ceviche


Prima data cand am auzit de acest fel de mancare a fost in serialul Anatomia lui Grey. M-a facut atat de curioasa incat m-am documentat si am aflat ca acest ceviche este un preparat originar din America de Sud, pe baza de fructe de mare sau peste, marinate in suc de citrice. Metoda traditionala presupune marinarea pentru cel putin 3 ore, timp in care acidul citric va "gati" practic carnea. Pronuntat simplu in romaneste , “sevice”, aceasta reteta este extrem de simpla si foarte, dar foarte gustoasa. In multe tari latine, este considerata “viagra”.

Ceviche

Ingrediente:
  • 250g file de cambula (sau un peste alb), fara piele
  • 250g file de somon, fara piele
  • sucul de la 3 limes
  • 1 salota, taiata pestisori
  • 1 ardei iute verde, taiat in fasi
  • 1 ardei iute rosu, taiat in fasii
  • 1 mana de frunze de coriandru
Mod de preparare:
Feliem pestele foarte subtire (folosim un cutit foarte bine ascutit, lung si subtire) si punem feliile pe un platou.

Amestecam sucul de lime cu salota, chilli, sare si piper. Turnam peste peste, astfel incat sa il acopere pe tot. Acoperim si lasam la marinat timp de 2 ore, la frigider. Chiar inainte de servire presaram deasupra coriandru.


Pofta buna!