Site coolinaria.ro

Jeleu de corcoduse


In cel mai recent weekend petrecut la parintii mei am avut placerea sa degust pentru prima data jeleu de corcoduse. Stiu ca suna putin bizar, dar cand ai fructe in exces trebuie sa le valorifici cumva.

Jeleu de corcoduse

Ingrediente:
  • 2 kg corcoduse alese
  • 1,5kg zahar
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 1 lingura sirop din dulceata de visine sau cirese
Mod de preparare:
Alegem corcodusele de samburi si le punem la fiert cu 2l de apa. Le fierbem la foc mic, altfel se tulbura zeama. Dupa 10-20 min de fierbere, strecuram zeama rezultata printr-un tifon pus in doua ca sa fie siropul cat mai limpede. Apoi amestecam impreuna cu zaharul si punem din nou la fiert.

Incercam daca este legat. Inmuiem coada unei linguri de lemn in pasta si apoi o introducem intr-un vas cu apa rece. Daca pe coada lingurii ramane o pasta gelatinoasa, jeleul este suficient de fiert. Daca se scurge imediat in apa, mai trebuie fiert.

Cand jeleul este fiert adaugam zeama de lamaie si 1 lingura de sirop din dulceata. Turnam in borcane, pe care le legam bine cu celofan. Le pastram la rece in camara.

Le putem folosi pentru a glasa fructele din tarte sau, daca avem un copil pofticios, se consuma direct din borcan .


Pofta buna!