Site coolinaria.ro

Cassata siciliana cu fructe


Cassata cu fructe este un desert fabulos, deosebit de parfumat si satios, care face azi fala meselor de sarbatoare in Sicilia. Cassata se serveste rece, de la frigider. Pentru cei interesati de putina istorie, prima prajitura de acest fel a fost pregatita de patiserii sarazini, in anul 998, la Palermo, pentru emirul Yassuff.

Cassata siciliana cu fructe

Ingrediente:
  • 50g cirese uscate
  • 2 linguri lichior de cirese
  • 50g miere de albine
  • 250g frisca proaspata, batuta din smantana
  • 50g zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 300g biscuiti fara crema sfaramati
  • 150g ciocolata
  • cirese proaspete
  • menta pentru decor
Mod de preparare:
Amestecam lichiorul cu ciresele uscate si mierea. Punem vasul pe foc si il tinem pana incepe sa clocoteasca, apoi oprim focul si amestecam ingredientele. Le lasam la racit. Amestecam frisca, zharul pudra si scortisoara in alt vas. Batem aceste ingrediente cu un tel sau mixer, pana cand obtinem o compozitie spumoasa.

Adaugam in aceasta biscuitii sfaramati, ciocolata rasa si, la final, amestecul de miere si ciresele. Omogenizam amestecul si il turnam intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara.

Punem tava la congelator pentru 5-6 ore, sau pana cand se intareste. Inainte de servire, scoatem cassata din tava, ridicand de folie, si o asezam pe un platou. Scoatem folie si ornam cu cirese si fruze de menta.


Pofta buna!