Site coolinaria.ro

Peste cu sos de ceapa si mere



Peste cu sos de ceapa si mere

Ingrediente:
  • 200 grame file de peste
  • 2 cepe mici
  • 2 mere mici
  • 90ml supa concentrat
  • 1 lingurita curry
  • 3 lingurite frisca
  • 1/2 lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • ulei de masline
Mod de preparare:
- Se spala fileul de peste in apa rece, se lasa la scurs, apoi se stropeste cu zeama de lamaie si se pune deoparte pe un platou;

- Se toaca ceapa si merele (fara coaja si seminte);

- Intr-o tigaie neaderenta se incinge ulei de masline si se prajeste ceapa pana ce devine semi-transparenta. Se adauga apoi merele tocate, care se amesteca cu praful de curry. In sfarsit, vine si randul supei concentrate, care se adauga acum si se lasa sub capac la clocot mic pentru 5 minute;

- Se adauga apoi frisca, sare si piper dupa gust si se amesteca usor, lasandu-se la foc mic;

- Fileurile de peste se taie mai mic (cat pentru o imbucatura) si se plaseaza in tigaie, apoi se lasa sa se gateasca la foc mic pentru inca 5 minute. DUpa 5 minute se intoarce pestele pe cealalta parte si se gateste inca 5 minute.

Se serveste cu paine prajita si piure de cartofi sau garnitura de orez.


Pofta buna!