Site coolinaria.ro

Clatite cu sos vanilat (clatite banatene)


Daca aveti pofta de un desert mai special, va recomand clatitele cu sos vanilat. Va trebuie doar 45 de minute libere pentru a le prepara, iar rezultatul este nemaipomenit.

Clatite cu sos vanilat (clatite banatene)

Ingrediente:
  • - Ingrediente pentru umplutura:
  • foi de clatite deja preparate dinainte (numarul lor il decideti voi)
  • 250g branza de vaci
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • - Ingrediente pentru sos:
  • 500g smanatana
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • - Ingrediente bezea:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • ½ plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Amestecam imgredientele pentru umplutura, apoi umplem clatitele (deja preparate dinainte), dandu-le forma unor rulouri de 7cm.

Preparam sosul vanilat astfel: smantana, galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat le amestecam si le punem pe foc mic pana ce da amestecul in clocot.

Asezam clatitele in forma unsa cu unt si turnam deasupra sosul de vanilie. Dam forma la cuptor si preparam bezeaua.

Batem spuma albusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat. Scoatem tava si turnam bezeaua cu ajutorul unui sprit, introducem tava in cuptor pana ce bezeaua devine aurie, fara a deschide usa cuptorului.

Presaram cu zahar vanilat si servim.


Pofta buna!