Site coolinaria.ro

Cartofi cu chimen


Sunt convinsa ca toata lumea stie sa faca tocanita de cartofi, insa daca adaugi si putin chimen iese o mancare mai sofisticata. Acesti cartofi cu chimen sunt un deliciu alaturi de o salata cu castraveti.

Cartofi cu chimen

Ingrediente:
  • 1,5 kg cartofi
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba
  • 2 cepe rosii
  • 500g castraveti
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • boia dulce
Mod de preparare:
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii punem intregi la fiert in apa cu putina sare si cu semintele de chimen. Este bine sa alegeti cartofi mai mici, cam de aceeasi dimensiune. Scurgem cartofii de apa cand sunt fierti.

Calim in 4 linguri de ulei ceapa alba taiata marunt. Adaugam boiaua si turnam amestecul peste cartofi. Amestecam si pastram cartofii la cald, pana cand facem o salata de castraveti, ceapa rosie, sare si ulei. Presaram patrunjel verde tocat marunt peste cartofi inainte de servire.

Daca doriti sa imbogatiti salata, puneti peste castraveti smantana in loc de ulei.


Pofta buna!