Site coolinaria.ro

Tort cu piersici sau nectarine


Tortul cu piersici sau nectarine este un desert excelent care nu poate fi refuzat de nimeni. Aluatul pufos si parfumul fructelor zemoase fac tortul cu piersici sau nectarine o combinatie irezistibila.

Tort cu piersici sau nectarine

Ingrediente:
  • - Ingrediente pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 5 lingurite faina
  • 5 lingurite cacao
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingurita rom
  • - Ingrediente crema:
  • 600g unt
  • 8 oua
  • 150g cacao
  • 450g zahar
  • - Ingrediente decor:
  • 300g nectarine sau piersici
  • 50g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Pentru crema, amestecam ouale impreuna cu zaharul si vanilia, pe foc, in baie de aburi, pana se ingroasa. Adaugam cacao, amestecand bine si lasam la racit. Cand este calduta, adaugam untul taiat in cubulete si amestecam bine. Punem crema la frigider.

Pentru blat, batem galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam romul si faina si amestecam pana la omogenizare. Batem albusurile spuma si turnam in aceasta compozitia de galbenusuri, amestecand de cateva ori prin rasturnare, nu prin frecare.

Coacem blatul la foc potrivit, intr-o tava unsa si tapetata. Il lasam apoi la racit si il taiem in doua, pe orizontala. Umplem foile cu crema peste care asezam fructe fierte in sirop. Peste blatul de deasupra intindem un strat de crema peste care asezam felii de fructe si fulgi de migdale.


Pofta buna!