Site coolinaria.ro

Budinca de castane cu frisca


Castanele sunt unele dintre cele mai cautate fructe in timpul toamnei, fiind foarte bogate in proteine, carbohidrati, vitamine si minerale. Pe langa faptul ca sunt energizante, hranitoase, se digera foarte usor. Daca va plac, atunci va recomand budinca de castane cu frisca.

Budinca de castane cu frisca

Ingrediente:
  • 500g piure de castane
  • 200g unt
  • 100ml lapte
  • 300g zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 3 oua
  • 250ml frisca
Mod de preparare:
Amestecam piureul de castane cu untul topit, 125 g zahar, 3 galbenusuri batute cu lapte caldut si albusurile batute spuma. Turnam amestecul in 4 castroane unse cu unt si tapetate cu pesmet amestecat impreuna cu zaharul ramas. Punem castroanele in baie de aburi pe o tava mare si coacem budinca la cuptor, la foc potrivit.

Lasam budincile la racit dupa ce s-au copt si le punem la frigider pentru 2 ore.

Le rasturnam apoi pe farfurioare si le ornam cu frisca inainte de servire.


Pofta buna!