Se mixeaza bine ingredientele pentru blat, adaugand ultima data faina amestecata cu praful de copt si cacaoa pudra. Apoi se toarna intr-un vas de sufleu si se da la cuptorul incins cam 25 de minute, la mijloc, la foc mediu. Apoi se testeaza sa fie copt, se lasa sa se raceasca si cand s-a racit se taie in 2 discuri si se da deoparte. Vasul de sufleu in care am copt blatul se curata si se acopera cu folie alimentara. Se aseaza apoi primul blat pe fundul vasului.
Pregatim crema cu dovleac, amestecand crema de branza cu piureul din miezul de dovleac copt, cu praful de scortisoara si cu zaharul. Separat, se pregateste gelatina, inmuiata in putina apa timp de 10 minute, dupa care se fierbe pe foc, impreuna cu sucul de morcov, pana da un clocot. Se ia de pe foc si se da la rece sa, se raceasca, si cand e usor inchegata se amesteca cu crema noastra, care se da iar la rece.
Apoi se asaza crema de dovleac peste primul blat si deasupra celelalt blat. Marginile si suprafata finala a blatului se ung cu crema de ciocolata cu alune si apoi se lipesc fulgii de cacao. Lasam la rece macar 2-3 ore, dupa care se poate taia pentru pofticiosi.
Din cateva eugenii si bucatele de ciocolata am facut niste gogoloaie pe care le-am dat 10 minute la congelator. Cand se intaresc, se scot si se ung cu crema de ciocolata cu alune peste tot. Se orneaza cu ochisori din afine sau struguri negri, urechi din fulgi de cereale cu cacao si se pun codita, nasul si piciorusele din jeleuri colorate (eu am gasit o rama colorata pe care am taiat-o in mai multe bucatele).
Din felia de tort taiata am decupat gaurele cu unealta de scos cotorul merelor si am asezat soricelul alaturi .
Vezi mai multe retete de Halloween inscrise in concursul Decorix.ro aici:
Concurs Decorix
Pofta buna!