Site coolinaria.ro

Budinca de pui


Iti prezint o reteta de budinca de pui numai buna de servit intr-o seara de week-end, in care nu vrei sa te delectezi cu ceva simplu, dar special.

Budinca de pui

Ingrediente:
  • 1kg cartofi
  • 200ml lapte
  • 200ml smantana
  • 400g telemea de vaca
  • 2 oua
  • 600g piept de pui
  • sare
  • piper
  • o legatura de marar
  • 1 rosie
Mod de preparare:
Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu o lingurita de sare. Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa si ii pasam, adaugand putina sare si laptele fierbinte, pana obtinem o consistenta potrivita.

Taiem pieptul de pui cubuletele, il condimentam cu sare si piper si il prajim intr-o tigaie in care punem cateva picaturi de ulei. Il putem praji si pe gratar.

Faramitam branza sau o radem, adaugam smantana, ouale batute cu sare si piper, ca pentru omleta, mararul tocat marunt si omogenizam totul.

Ungem cu unt sau ulei o tava termorezistenta si o tapetam cu faina. Punem piureul de cartofi, asezam pieptul de pui si peste turnam compozita de branza. Decoram cu felii de rosii si introducem la cuptor pentru 30-40 de minute, la foc mediu.


Pofta buna!