Budinca de pui
Iti prezint o reteta de budinca de pui numai buna de servit intr-o seara de week-end, in care nu vrei sa te delectezi cu ceva simplu, dar special.
Ingrediente:
- 1kg cartofi
- 200ml lapte
- 200ml smantana
- 400g telemea de vaca
- 2 oua
- 600g piept de pui
- sare
- piper
- o legatura de marar
- 1 rosie
Mod de preparare:
Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu o lingurita de sare. Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa si ii pasam, adaugand putina sare si laptele fierbinte, pana obtinem o consistenta potrivita.
Taiem pieptul de pui cubuletele, il condimentam cu sare si piper si il prajim intr-o tigaie in care punem cateva picaturi de ulei. Il putem praji si pe gratar.
Faramitam branza sau o radem, adaugam smantana, ouale batute cu sare si piper, ca pentru omleta, mararul tocat marunt si omogenizam totul.
Ungem cu unt sau ulei o tava termorezistenta si o tapetam cu faina. Punem piureul de cartofi, asezam pieptul de pui si peste turnam compozita de branza. Decoram cu felii de rosii si introducem la cuptor pentru 30-40 de minute, la foc mediu.
Pofta buna!