Site coolinaria.ro

Tarta cu ciuperci


Fiind plecata cam toata ziua la serviciu, imi este foarte greu sa respect toate cele trei mese. Pentru ca nu m-am plictisit de covrigi, biscuiti sau alte prostii, mi-am pregatit in weekend o tarta cu ciuperci pe care sa o iau ca pachetel luni la birou.

Tarta cu ciuperci

Ingrediente:
  • - Ingrediente pentru aluat:
  • 300g faina
  • 100g unt
  • 2 oua
  • 50ml apa
  • 1 lingurita oregano
  • 1 praf de sare
  • - Ingrediente pentru umplutura:
  • 1kg ciuperci proaspete
  • 1 morcov
  • 100g masline
  • 2 oua
  • 50ml ulei
  • 150g sunca afumata
  • 1legatura patrunjel
  • sare si piper
Mod de preparare:
Amestecam intr-un castron ingredientele pentru aluat, le framantam bine si punem aluatul obtinut, acoperit, la rece pentru 30 de minute.

Intre timp curatam ciupercile si morcovul, le spalam si taiem ciupercile in feliute, iar morcovul in cubulete.

Incingem intr-o tigaie 50ml ulei si calim ciupercile impreuna cu morcovul si cu sunca afumata, taiata bastonase. Dupa 10 minute adaugam maslinele tocate si patrunjelul tocat marunt. Condimentam cu sare si piper si mai lasam pe foc pana ce se evapora toata zeama lasata de ciuperci. Lasam 10 minute sa se raceasca si adaugam ouale batute cu un praf de sare.

Intindem aluatul intr-o forma de tarta si il intepam cu o furculita din loc in loc. Coacem aluatul 10 minute la foc mediu, apoi punem peste el amestecul de ciuperci.

Coacem tarta pana se rumeneste frumos si o lasam sa se raceasca inainte de a o portiona.


Pofta buna!