Site coolinaria.ro

Bulgarasi cu gem


Cand iti este pofta de de o placinta usoara si gustoasa, apeleaza cu incredere la aceasta reteta de bulgarasi cu gem.

Bulgarasi cu gem

Ingrediente:
  • - Ingrediente pentru aluat:
  • 500g faina
  • 100g zahar
  • 250ml lapte
  • 40g drojdie
  • 1 praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 100g unt
  • - Ingrediente pentru umplutura:
  • 250g gem de prune
  • 3 linguri rom
  • vanilie
  • scortisoara
  • zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar, 2 linguri faina si 3 linguri de lapte si lasam sa creasca. Punem intr-un castron faina si zaharul, adaugam un praf de sare, galbenusurile, laptele caldut, untul topit si incepem sa framantam, adaugand putin cate putin din compozitia cu drojdie. Lasam la dospit o ora intr-un loc cald.

Amestecam gemul cu romul. Adaugam dupa gust scortisoara si vanilie. Intindem o foaie din aluat si o taiem in 16 patrate. Punem cate o lingurita de gem pe fiecare, impaturim si le dam forma rotunda.

Asezam bulgarasii in tava unsa, unul langa altul. Ii ungem cu unt topit si coacem in cuptorul incins aproximativ 40-45 de minute. Ii presaram cu zahar pudra si ii servim.


Pofta buna!