Site coolinaria.ro

Negresa cu alune si stafide


Daca va place ciocolata la fel de mult ca si mie, atunci veti aprecia cu siguranta aceasta negresa cu alune si stafide.

Negresa cu alune si stafide

Ingrediente:
  • 400g ciocolata amaruie
  • 150g unt
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 100g alune de padure crude sfaramate
  • 50g stafide inmuiate in 50ml rom sau coniac
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
Mod de preparare:
Radem ciocolata pe razatoarea mare si o topim impreuna cu untul, la foc mic, in baie de aburi. Adaugam ouale, alunele , stafidele, praful de copt si faina cata este necesara pentru a obtine o compozitie fluida.

Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata si coacem negresa la foc potrivit pentru 40 de minute.

O lasam la racit cel putin 15 minute in tava, inainte de a o taia.


Pofta buna!