Negresa cu alune si stafide
Daca va place ciocolata la fel de mult ca si mie, atunci veti aprecia cu siguranta aceasta negresa cu alune si stafide.
Ingrediente:
- 400g ciocolata amaruie
- 150g unt
- 4 oua
- 200g zahar
- 100g alune de padure crude sfaramate
- 50g stafide inmuiate in 50ml rom sau coniac
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita zahar vanilat
Mod de preparare:
Radem ciocolata pe razatoarea mare si o topim impreuna cu untul, la foc mic, in baie de aburi. Adaugam ouale, alunele , stafidele, praful de copt si faina cata este necesara pentru a obtine o compozitie fluida.
Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata si coacem negresa la foc potrivit pentru 40 de minute.
O lasam la racit cel putin 15 minute in tava, inainte de a o taia.
Pofta buna!