O mancare plina de nutrimente de cea mai buna calitate, crevetii cu branza Feta la cuptor binedispun organismul si creeaza o dispozitie jucausa, favorabila seductiei si jocurilor romantice.
- Se incalzeste cuptorul la 200 de grade
- Intr-un bol de gatit se amesteca crevetii cu zeama de lamaie si se lasa apoi deoparte la marinat
- Se incinge uleiul in tigaia inalta la foc mediu si se rumneste ceapa si usturoiul pentru 1 minut
- Se adauga vinul alb si se lasa la foc mic pana ce scade la jumatate
- Se adauga acum rosiile tocate, patrunjelul, sare si piper dupa gust. Se da focul la minimum si se lasa asa sa fiarba inabusit inca 20 sau chiar 30 de minute
- Se pregateste o tava rotunda in care se toarna jumatate din sosul din tigaie, apoi se transfera aici toti crevetii si se dispun uniform pe fundul tavii de copt
- Se toarna si restul de sos pe deasupra si se presara cu branza feta
- Se da tava neacoperita la cuptor pentru maximum 20 de minute, pana ce crevetii sunt bine patrunsi.
Se serveste fierbinte cu paine crocanta.
Pofta buna!