Site coolinaria.ro

Creveti cu branza Feta la cuptor


O mancare plina de nutrimente de cea mai buna calitate, crevetii cu branza Feta la cuptor binedispun organismul si creeaza o dispozitie jucausa, favorabila seductiei si jocurilor romantice.

Creveti cu branza Feta la cuptor

Ingrediente:
  • 900 grame creveti decorticati si curatati
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 6-7 cepe arpagic tocate
  • 2-3 catei de usturoi tocati
  • 1/3 cana vin alb
  • 3 cani rosii tocate, fara coaja si seminte
  • 2-3 linguri patrunjel verde tocat
  • sare si piper dupa gust - 1/3 cana branza Feta maruntita
Mod de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 200 de grade

- Intr-un bol de gatit se amesteca crevetii cu zeama de lamaie si se lasa apoi deoparte la marinat

- Se incinge uleiul in tigaia inalta la foc mediu si se rumneste ceapa si usturoiul pentru 1 minut

- Se adauga vinul alb si se lasa la foc mic pana ce scade la jumatate

- Se adauga acum rosiile tocate, patrunjelul, sare si piper dupa gust. Se da focul la minimum si se lasa asa sa fiarba inabusit inca 20 sau chiar 30 de minute

- Se pregateste o tava rotunda in care se toarna jumatate din sosul din tigaie, apoi se transfera aici toti crevetii si se dispun uniform pe fundul tavii de copt

- Se toarna si restul de sos pe deasupra si se presara cu branza feta

- Se da tava neacoperita la cuptor pentru maximum 20 de minute, pana ce crevetii sunt bine patrunsi.

Se serveste fierbinte cu paine crocanta.


Pofta buna!