Site coolinaria.ro

Sarlota cu nuca de cocos (Pudim)


Un desert obisnuit pentru majoritatea brazilienilor, Pudim se serveste de obicei seara, la finalul cinei fiind o tratatie placuta, foarte gustoasa.

Sarlota cu nuca de cocos (Pudim)

Ingrediente:
  • 450 grame zahar
  • 1/2 lingura unt
  • 1/2 cana apa
  • 6 galbenusuri batute de ou
  • 1 cana miez de nuca de cocos dat la razatoare
Mod de preparare:
- Incalzim mai intai cuptorul la 176 grade;
- Se aleg apoi 12 forme de briose, se ung cu unt si se presata pe fund cu putin zahar;
- Se combina apoi separat zaharul si apa, se aduce la clocot si se amesteca pana ce se obtine un sirop mai gros;
- Se adauga untul, se ia de pe foc si se lasa la racit;
- Cand s-a racit siropul se adauga galbenusurile batute de ou, nuca de cocos si se amesteca bine;
- Compozitia se toarna in formele de briosa, iar acestea se plaseaza toate intr-o tava mai larga, umpluta cu apa cam de 3cm, cat sa le cuprinda bine;
- Se lasa la cuptor pentru 40 de minute;
- Se face testul cu scobitoarea pentru a se vedea daca e bine copt si miezul, apoi se lasa putin la racit si se aseaza briosele pe un platou mai mare de servit.


Pofta buna!