Site coolinaria.ro

Ambrozie braziliana


Poate nu atat de celebra ca nectarul zeilor, ambrozia brazilienilor este cu siguranta la fel de placuta prin gust si arome, incitand usor simturile si aratandu-ne cu modestie cum pot face casa buna simplitatea si perfectiunea.

Ambrozie braziliana

Ingrediente:
  • 4 cani de lapte
  • 2 cani de zahar
  • 9 galbenusuri mai mari de ou
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 4 cuisoare intregi
Mod de preparare:
- Se pune laptele intr-o oala nu prea mare si se aduce la clocot, la temperatura medie;
- Se da oala deoparte, se adauga zaharul si galbenusurile de oua, cate unul odata, si se amesteca cu telul de gatit fiecare galbenus;
- Se adauga apoi zeama de lamaie si cuisoarele;
- Se pune oala iar la foc mediu si se lasa la gatit pentru aproximativ 1 ora, pana ce compozitia devine aurie si usor granulata, dar nu se uita sa se mai si amestece cu telul din cand in cand.

Se raceste bine la frigider si se serveste rece.


Pofta buna!