Nu cred ca exista persoana pe lumea asta careia sa nu ii placa prajitura cu mere. Daca v-ati plictisit de clasicele retete de deserturi cu mere, atunci este neparat sa incercari aceasta prajitura cu mere si crema de scortisoara.
Pentru foi, amestecam galbenusurile cu zaharul, vanilia si zeama de lamaie, pana se dizolva zaharul. Adaugam faina, nucile si albusurile batute spuma. In timp ce amestecam ingredientele prin rasturnare, adaugam si pesmetul. Din aceasta compozitie coacem 2 foi in tava unsa si tapetata.
Pentru crema, fierbem laptele cu batonul de vanilie rupt in bucatele, apoi lasam vasul la racit.
Frecam galbenusurile cu zaharul si, cand am obtinut o compozitie spumoasa, adaugam in ea laptele strecurat, turnat in fir subtire, amestecand mereu.. Adaugam scortisoara, punem vasul in baie de aburi si fierbem crema pana se ingroasa. Luam vasul de pe foc si inainte de a se raci crema, adaugam in ea untul si 2 mere rase.
Umplem foile cu aceasta crema si deasupra intindem un strat uniform de frisca. Peste frisca adaugam cubulete de mere fierte in sirop de zahar cu scortisoara.
Pofta buna!