Site coolinaria.ro

Prajitura cu mere si crema de scortisoara


Nu cred ca exista persoana pe lumea asta careia sa nu ii placa prajitura cu mere. Daca v-ati plictisit de clasicele retete de deserturi cu mere, atunci este neparat sa incercari aceasta prajitura cu mere si crema de scortisoara.

Prajitura cu mere si crema de scortisoara

Ingrediente:
  • - Ingrediente pentru foi:
  • 10 oua
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 250g zahar pudra
  • 1 lamaie
  • 250g nuci macinate
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri pesmet
  • unt pentru uns tava
  • - Ingrediente pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150g unt
  • 300ml lapte
  • 200g zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • - Ingrediente pentru ornare:
  • 300ml frisca batuta din smantana proaspata
  • 1kg mere
  • sirop obtinut din 250g zahar si 300ml apa
Mod de preparare:
Pentru foi, amestecam galbenusurile cu zaharul, vanilia si zeama de lamaie, pana se dizolva zaharul. Adaugam faina, nucile si albusurile batute spuma. In timp ce amestecam ingredientele prin rasturnare, adaugam si pesmetul. Din aceasta compozitie coacem 2 foi in tava unsa si tapetata.

Pentru crema, fierbem laptele cu batonul de vanilie rupt in bucatele, apoi lasam vasul la racit.

Frecam galbenusurile cu zaharul si, cand am obtinut o compozitie spumoasa, adaugam in ea laptele strecurat, turnat in fir subtire, amestecand mereu.. Adaugam scortisoara, punem vasul in baie de aburi si fierbem crema pana se ingroasa. Luam vasul de pe foc si inainte de a se raci crema, adaugam in ea untul si 2 mere rase.

Umplem foile cu aceasta crema si deasupra intindem un strat uniform de frisca. Peste frisca adaugam cubulete de mere fierte in sirop de zahar cu scortisoara.


Pofta buna!