Site coolinaria.ro

Aripioare de pui la cuptor


O mancare delicioasa si usoara, aripioarele de pui la cuptor va vor da un imbold suplimentar pentru a prelungi noaptea cu alte si alte sedinte incinse de pasiune, punctate de cate o scurta gustare cu gust divin.

Aripioare de pui la cuptor

Ingrediente:
  • 1 kg aripioare de pui
  • 1 ou bine batut
  • 1 cana faina alba
  • ulei vegetal pentru prajit aripioarele
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri apa
  • 1 cana zahar
  • 1/4 cana otet din vin
  • 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
- Se curata si se spala foarte bine aripioarele de pui, apoi se ung usor cu ou batut, se tavalesc prin faina si se prajesc intr-o tigaie mai larga pana ce devin aurii;
- Se incalzeste cuptorul la 175 de grade;
- Se ia o tava de copt patrata si se plaseaza aici aripioarele de pui prajite;
- Se amesteca sosul de soia, zaharul, otetul, apa si sarea si se toarna peste aripioarele de pui prajite;
- Se da tava la cuptor acoperita pentru 15 minute si se mai lasa inca 30 de minute descoperita.

Aripioarele de pui la cuptor se pot servi calde sau reci, simplu sau cu garnitura fiind un fel de mancare usor si delicios.


Pofta buna!