Site coolinaria.ro

Garnitura de varza rosie (Redkal)


Este un fel de mancare care se asorteaza de minune cu friptura de porc servita des in lungile luni de iarna din Scandinavia. Dulce si usor picanta garnitura de varza rosie neutralizeaza cu succes grasimile din carnea de purcel.

Garnitura de varza rosie (Redkal)

Ingrediente:
  • 1 varza rosie mijlocie, feliata dupa numarul de portii dorit
  • 2 mere taiate cubulete
  • 1/2 cana stafide
  • 2 linguri miere de albine
  • zahar si otet de mere dupa gust (1-2 lingurite din fiecare)
  • 2 linguri vin rosu
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri seminte de chimen
Mod de preparare:
- Se pun toate ingredientele intr-o tigaie mai larga si inalta cu apa cat sa cuprinda bine varza si se trage un prim clocot;
- Se reduce focul la mic, se acopera tigaia si se lasa asa 10 minute;
- Se ia capacul si se mai lasa la foc mic pana ce se evapora toata apa;
- Se gusta si si se mai adauga zahar sau miere de albine, dupa preferinta.

Redkal se serveste cald ca garnitura pentru friptura de purcel.


Pofta buna!