Site coolinaria.ro

Miel cu varza la cuptor (Farikal)


O reteta traditionala norvegiana, Farikal se serveste la Sarbatorile de iarna si este inedita prin combinatia de varza si carne de miel, care au totusi un gust divin impreuna.

Miel cu varza la cuptor (Farikal)

Ingrediente:
  • 900 grame sold de miel taiata cubulete, ca pentru servit
  • 2 verze mijlocii spre mici mai dese
  • 1/4 cana faina alba
  • 1 lingurita sare de mare
  • 4 lingurite boabe piper negru
  • 1 1/2 cana apa clocotita
Mod de preparare:
- Se spala si se feliaza varza nu prea subtire ca sa poata fi plasata in tava la cuptor;
- Se incalzeste cuptorul la 160 de grade si se pregateste o tava mai inalta;
- Se plaseaza in straturi mai intai cubuletele de carne de miel, se pun apoi feliile de varza pe deasupra si se presara uniform cu faina alba, piper si sare astfel incat sa fie cuprinse si bucatelele de carne de miel cat si varza;
- Se toarna apa clocotita pe deasupra, ca sa cuprinda totul si se da la cuptor unde va sta pana ce carnea de miel este gata, adica cel putin 1 ora sau chiar mai bine, dupa intensitatea focului si tipul de cuptor folosit.

La final se serveste cu garnitura de cartofi si legume, neuitandu-se nici de sosul delicios care ramane de la gatit mielul cu varza la cuptor.


Pofta buna!