Site coolinaria.ro

Chec insiropat


Acest chec insiropat este excelent ca gust si aroma si este usor si rapid de facut. Checul insiropat este delicios la micul dejun, alaturi de o cacao cu lapte.

Chec insiropat

Ingrediente:
  • 250g unt
  • 200g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 oua
  • 250g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50ml lapte
  • 1 plicuri zahar vanilat
  • - Ingrediente pentru sirop:
  • 300g fistic pentru decor
  • 50g unt
  • 50ml suc de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Frecam untul cu zaharul si cu un praf de sare, circa 20 de minute, pana devine spumos. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi laptele, putin cate putin, faina cu praful de copt, zaharul vanilat si coaja rasa de la 1 lamaie.

La final adaugam albusurile batute spuma tare. Turnam compozitia in tava unsa cu unt si o coacem la foc potrivit. Cand este copt, scoatem checul si tunam peste el siropul de lamaie.

Pentru sirop, amestecam intr-un vas, pe foc, untul cu sucul de lamaie si cu zaharul vanilat. Dupa ce se incheaga siropul, presaram fisticul tocat. Amestecam si turnam compozitia peste chec. Il lasam sa se raceasca, apoi il taiem felii groase.


Pofta buna!