Placinta cu varza si carne este un deliciu moldovenesc, rumen si savuros, pe placul tuturor.
Tocam varza fideluta, o frecam impreuna cu o lingura de sare, dupa care o stoarcem bine de zeama pe care o lasa.
Calim intr-o tigaie, in putin ulei ceapa taiata marunt, apoi dupa 2-3 minute adaugam si carnea tocata. Calim carnea impreuna cu ceapa 10 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam cimbrul, orezul, pasta de tomate, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Omogenizam bine compozitia.
Ungem cu ulei o tava adanca si punem in ea 3 foi de placinta, unse intre ele cu ulei. Peste acestea intindem 1/3 din cantitatea de varza tocata. Peste varza punem 1/3 din amestecul de carne. Punem din nou 3 foi unse si repetam inca de 2 ori procedeul. Stratul de deasupra trebuie sa fie de foi de placinta. Turnam in tava sucul de rosii si punem tava la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 40 de minute.
O lasam 15 minute sa se raceasca in tava, inainte de a o portiona.
Pofta buna!