Perisoare din cartofi la cuptor
Daca va plac foarte mult cartofii, dar si chiftelele cu sos, atunci va recomand sa incercati aceasta reteta de perisoare din cartofi la cuptor.
Ingrediente:
- 1kg cartofi
- 2 oua
- 100g cascaval
- 4 linguri ulei
- 1 legatura verdeata
- 1 cana suc de rosii
- 1 lingura faina
- sare si piper
Mod de preparare:
Fierbem cartofii in coaja. Ii curatam apoi si ii dam prin masina de tocat. Amestecam piureul obtinut cu ouale batute putin, cascavalul ras, 2 linguri de ulei si verdeata tocata marunt. Condimentam cu sare si piper, dupa gust. Amestecam bine ingredientele si formam cu mainile umezite perisoare din pasta obtinuta.
Le punem intr-o tava unsa cu ulei, una langa alta. Punem tava la cuptor, la foc potrivit. Intre timp, punem intr-o tigaie o lingura de ulei si rumenim putin faina. Stingem cu bulionul de rosii si cu o cana de apa. Lasam sa fiarba la foc potrivit 10-15 minute. Cand sosul s-a ingrosat, il turnam peste perisoarele din tava si mai lasam in cuptor inca 5 minute.
Servim perisoarele cu verdeata tocata deasupra.
Pofta buna!