Site coolinaria.ro

Perisoare din cartofi la cuptor


Daca va plac foarte mult cartofii, dar si chiftelele cu sos, atunci va recomand sa incercati aceasta reteta de perisoare din cartofi la cuptor.

Perisoare din cartofi la cuptor

Ingrediente:
  • 1kg cartofi
  • 2 oua
  • 100g cascaval
  • 4 linguri ulei
  • 1 legatura verdeata
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 lingura faina
  • sare si piper
Mod de preparare:
Fierbem cartofii in coaja. Ii curatam apoi si ii dam prin masina de tocat. Amestecam piureul obtinut cu ouale batute putin, cascavalul ras, 2 linguri de ulei si verdeata tocata marunt. Condimentam cu sare si piper, dupa gust. Amestecam bine ingredientele si formam cu mainile umezite perisoare din pasta obtinuta.

Le punem intr-o tava unsa cu ulei, una langa alta. Punem tava la cuptor, la foc potrivit. Intre timp, punem intr-o tigaie o lingura de ulei si rumenim putin faina. Stingem cu bulionul de rosii si cu o cana de apa. Lasam sa fiarba la foc potrivit 10-15 minute. Cand sosul s-a ingrosat, il turnam peste perisoarele din tava si mai lasam in cuptor inca 5 minute.

Servim perisoarele cu verdeata tocata deasupra.


Pofta buna!