Site coolinaria.ro

Mere in aluat cu ciocolata


Merele in aluat cu ciocolata reprezenta un desert gustos si de sezon. Nu iti trebuie prea multe ingrediente, iar gustul merelor innobilat de cel al ciocolatei iti vor trezi pofta de iarna si de o bulgareala strasnica.

Mere in aluat cu ciocolata

Ingrediente:
  • 8 galbenusuri
  • 150g zahar fin
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 5 albusuri
  • 50g nuci macinate
  • 1 lingura pesmet
  • 150g ciocolata amaruie
  • unt pentru uns castroanele
  • 800g mere taiate cubulete
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100g zahar tos
  • 3 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Calim merele taiate in cubulete, impreuna cu 100g zahar si scortisoara. Le lasam apoi la racit.

Amestecam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana obtinem o compozitie cremoasa. Batem albusurile spuma si incorporam in spuma tare nucile si pesmetul, apoi turnam acest amestec peste galbenusuri.

Topim ciocolata in baie de aburi si o lasam putin la racit. O turnam apoi, in fir subtire, peste amestecul cu oua si omogenizam compozitia.

Ungem 8 castroane termorezistente cu unt si turnam in ele putin din compozitie. Punem cate 2-3 linguri de cubulete de mar, apoi turnam deasupra restul de compozitie cu ciocolata. Nu umpleti castroanele prea tare pentru ca aceasta compozitie mai creste in timpul coacerii.

Cand prajiturile s-au copt, le scoatem din cuptor, le lasam putin la racit si apoi le scoatem din castroane. Le presaram cu zahar pudra inainte de servire.


Pofta buna!