Site coolinaria.ro

Musaca de piure de cartofi


Chiar daca este o reteta imprumutata din Orientul Mijlociu, musaca de piure de cartofi se gateste si la noi in toate zonele tarii. Iata o reteta moldoveneasca de musaca de piure de cartofi.

Musaca de piure de cartofi

Ingrediente:
  • 1kg cartofi
  • 100g unt
  • 100ml lapte
  • 700g carne tocata
  • 1 ceapa mare
  • 50ml ulei
  • 3 rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 6 felii branza topita
  • sare si piper
Mod de preparare:
Curatam cartofii, ii fierbem si impreuna cu untul, laptele si putina sare facem un piure.

Calim ceapa tocata marunt in ulei, apoi dupa 1-2 minute adaugam carnea tocata. O calim 15 minute si adaugam pasta de tomate si rosiile oparite, curatate de pielita si tocate marunt. Punem si cimbrul, potrivim de sare si piper si mai lasam la foc mic 5 minute.

Intindem jumatate din cantitatea de piure intr-o forma termorezistenta, punem peste carnea tocata si acoperim cu piureul ramas. Nivelam si peste piure punem cele 6 felii de branza.

Tinem musacaua la cuptor 30 de minute. O taiem numai dupa ce se raceste.


Pofta buna!