Ciupercile sunt printre cele mai vechi specii vegetale aparute pe pamant. In acelasi timp, ciupercile sunt sarace in calorii, dar bogate in proteine si fibre. Pentru momentele cand vrei sa te rasfeti cu aceste legume, iti recomand pizza cu ciuperci picante.
Framantam din toate ingredintele de mai sus un aluat potrivit de tare care se lasa 30-40 de minute la dospit. Separat spalam, scurgem, curatam ciupercile apoi le taiem in feliute de circa 3-4 mm grosime. Spalam ceapa, o taiem, dupa care o calim in putin ulei 3-4 minute.
Adaugam ciupercile, cimbru, piperul, busuiocul, jumatate din legatura de patrunjel tocat marunt si sare. Lasam la calit, la foc potrivit, pana cand se evapora toata zeama lasata de ciuperci.
Din aluat intindem 2 blaturi cu diametrul de 25 cm si grosimea de aproximativ 7 mm apoi impartim in mod egal ciupercile pe cele doua foi de aluat. Coacem blaturile in cuptorul incins pana acestea se rumenesc bine. Dupa ce le-am scos din cuptor, presaram imediat branza, patrunjelul ramas tocat marunt si le stropim cu uleiul de masline ramas.
Daca va place gustul, puteti presara putina nucsoara deasupra.
Pofta buna!