Site coolinaria.ro

Briose cu dovleac glazurate Jamie


Pentru ca mi-a ramas o bucata marisoara de dovleac de la o tarta pregatita zilele trecute si aveam lipsa de inspiratie, am consultat una din cartile de bucate ale lui Jamie Oliver. Am dat peste briose cu dovleac glazurate care se potrivesc de minune cu o ceasca de ceai intr-o dimineata mohorata.

Briose cu dovleac glazurate Jamie

Ingrediente:
  • - Ingrediente pentru 12-16 briose:
  • 400g dovleac placintar ras
  • 350 g zahar brun
  • 4 oua mari
  • un praf sare
  • 300 g faina(necernuta)
  • 2 linguri cu varf de praf copt
  • o mana nuci tocate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 175 g ulei de masline extravirgin
  • - Ingrediente pentru glazura:
  • coaja de la 1 clementina
  • coaja de la 1 lamaie
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 140 ml smantana
  • 2 linguri cu varf de zahar pudra cernut
  • 1 pastaie vanilie(despicata pe lung si cu semintele scoase)
  • flori de levantica pentru decor
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la foc mediu. Punem la robot dovleacul, il radem, adaugam zaharul si ouale. Adaugam un praf sare, faina, praful copt, scortisoara si uleiul si mixam. Umplem pana la 3/4 formele de briose captusite cu hartie. Coacem 20-25 minute, incercam cu scobitoarea in centru si lasam la racit pe un gratar.

Pentru glazura amestecam toate ingredientele (mai pastram un pic de coaja de clementina pentru decorat ulterior) si echilibram gustul adaugand zahar sau zeama de lamaie, iar apoi punem in frigider pana cand decoram briosele reci.

Daca doresti, presari deasupra coaja de clementina si flori de levantica.


Pofta buna!