Site coolinaria.ro

Pastrav cu porumb si brocoli


Datorita faptului ca pastravul creste doar in zone montane, in ape care nu au fost atinse de poluare, carnea lui este printre cele mai sanatoase alimente. Pentru ca si mie imi place mult carnea dulceaga a acestui peste, iti propun un pastrav cu porumb si brocoli.

Pastrav cu porumb si brocoli

Ingrediente:
  • 2 pastravi
  • 300 g brocoli
  • 150 g boabe de porumb dulce
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri sos de soia
  • sare si piper
Mod de preparare:
Desfacem brocoli in bucatele si le fierbem in apa cu sare 20 de minute. Le scurgem bine de apa si le punem intr-o tigaie in ulei incins. Adaugam si boabele de porumb, acoperim tigaia cu un capac si le calim la foc potrivit circa 5 minute.

Punem apoi in tigaie pastravii curatati si spalati, presarati cu oregano si condimentati cu sare si piper. Acoperim si lasam sa se caleasca inabusit 10 minute apoi intoarcem pastravii si mai lasam inca 7-8 minute sa se prajeasca.

Servim pastravii cu garnitura de brocoli si porumb si stropim totul cu sosul de soia.


Pofta buna!