Babovka este un desert traditional din Slovacia, foarte ingenios, gustos si surprinzator de reusit ca rezultat final dat fiind numarul redus de ingrediente utilizate la prepararea sa.
- Se separa galbenusurile din cele 5 oua. Albusurile se pastreaza separat pentru mai tarziu;
- Se incinge cuptorul la 175 grade;
- Se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si se bate bine cu telul sau se da la mixer, introducandu-se cu incetul si uleiul vegetal si apa fierbinte. Imediat dupa asta se adauga si faina si praful de copt si se prepara o compozitie omogena;
- Se dau apoi albusurile de oua la mixer, intr-un bol separat, facandu-se o crema pufoasa si se integreaza manual impreuna cu praful de vanilie in compozitia initiala;
- Se face o foaie de aluat din jumatate de compozitie si se plaseaza intr-o tava unsa cu unt;
- Se adauga in restul de compozitie pudra de cacao, se amesteca bine si se toarna aceasta zompozitie in tava peste prima foaie de aluat;
- Se lasa la cuptor pentru trei sferturi de ora, se verifica daca prajitura este gata si se stropeste din belsug cu zahar pudra. - Optional se pot adauga acum si stafide, miez de nuca sau ciocolata.
Pofta buna!