Site coolinaria.ro

Sardine cu ardei gras la cuptor


Un preparat pentru care merita sa calatoresti de-a dreptul in Grecia, sardinele la cuptor sunt delicioase si pot fi servite la nesfarsit atat racite la frigider cat si calde, gata scoase din cuptor.

Sardine cu ardei gras la cuptor

Ingrediente:
  • 450 grame sardine proaspete
  • 2 catei usturoi tocati
  • 1 ardei gras verde, fara seminte si taiat fasii
  • 1 lingura magheran verde tocat
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare si piper negru, dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 175 de grade;

- Se curata sardinele, se spala bine si se lasa cu burta despicata larg, in forma de fluture;

- Se plaseaza astfel sardinele intr-o tava nu prea inalta, se presara pe deasupra usturoi tocat fin, piper negru, magheran, patrunjel, fasiile de ardei gras intre, apoi se stropeste totul cu ulei de masline si se gateste pentru 20 de minute.

Se serveste fie cald, fie rece, dupa gust.


Pofta buna!