Site coolinaria.ro

Crema de dovleac


Densa, consistenta, aromata corespunzator cu nucsoara, crema de dovleac este un deliciu!

Crema de dovleac

Ingrediente:
  • 1kg cubulete de dovleac
  • 4 linguri ulei
  • 100ml smantana
  • 1 ceapa rasa cat mai fin
  • 50g seminte decojite de dovleac
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Mod de preparare:
Curatam dovleacul de coaja, il taiem cubulete pe care le punem, impreuna cu ceapa rasa, intr-o tava in cuptor, cu apa care sa le cuprinda pana la jumatate. Cand ingredientele s-au inmuiat, scoatem tava din cuptor, le lasam la racit si apoi le maruntim cu un blender, pentru a obtine un piure cat mai fin.

Prajim in ulei semintele decojite, adaugand sare, piper si nucsoara, dupa gust. Incalzim piureul obtinut din ceapa si dovleac, il repartizam in castroane, punem deasupra cate o lingura de smantana si peste aceasta presaram semintele prajite.


Pofta buna!