Covrigei cu scortisoara
Imi permit sa iti recomand o reteta delicioasa de covrigei cu scortisoara cu care ii poti servi pe cei dragi, pe timp de iarna.
Ingrediente:
- 500g faina
- 250g unt
- 50g zahar
- 40g drojdie
- ½ cana lapte
- coaja rasa de la 1 lamaie
- ½ lingurita sare
- 1 lingurita scortisoara
- zahar si migdale pentru presarat deasupra
Mod de preparare:
Punem drojdia in lapte caldut. Cernem faina, o punem intr-o castron si facem o gropita la mijloc, unde turnam drojdia cu laptele, untul moale, zaharul, sarea si putina coaja de lamaie. Framantam bine si dam la cald sa creasca pentru o ora.
Presaram masa cu faina amestecata impreuna cu scortisoara si formam din aluat covrigei rotunzi. Ii coacem la foc potrivit 20-30 de minute. Cand sunt aproape gata, ii ungem cu unt si ii presaram cu zahar amestecat cu scortisoara si migdale pisate.
Pofta buna!