Site coolinaria.ro

Covrigei cu scortisoara


Imi permit sa iti recomand o reteta delicioasa de covrigei cu scortisoara cu care ii poti servi pe cei dragi, pe timp de iarna.

Covrigei cu scortisoara

Ingrediente:
  • 500g faina
  • 250g unt
  • 50g zahar
  • 40g drojdie
  • ½ cana lapte
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar si migdale pentru presarat deasupra
Mod de preparare:
Punem drojdia in lapte caldut. Cernem faina, o punem intr-o castron si facem o gropita la mijloc, unde turnam drojdia cu laptele, untul moale, zaharul, sarea si putina coaja de lamaie. Framantam bine si dam la cald sa creasca pentru o ora.

Presaram masa cu faina amestecata impreuna cu scortisoara si formam din aluat covrigei rotunzi. Ii coacem la foc potrivit 20-30 de minute. Cand sunt aproape gata, ii ungem cu unt si ii presaram cu zahar amestecat cu scortisoara si migdale pisate.


Pofta buna!