Site coolinaria.ro

Fulgi de ovaz cu fructe si vanilie


Un adevarat breakfast pentru toata durata sezonului rece, fulgii de ovaz cu vanilie, scortisoara si alte condimente aromate confera organismului rezistenta fata de temperaturile joase, dau un miros natural si placut corpului nostru si ne ofera suficiente nutrimente ca sa facem fata primei parti a zilei.

Fulgi de ovaz cu fructe si vanilie

Ingrediente:
  • 3 cani de apa
  • 1 1/2 cana fulgi de ovaz
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingurita pudra de vanilie
  • 1 lingurita seminte de in, alternativ de susan
  • 1 banana, alternativ 1 mar
  • stafide, capsuni sau fructe de padure, la alegere
Mod de preparare:
- Se amesteca la un loc nucsoara, scortisoara, praful de ghimbir si cel de vanilie si se pun apoi in apa la fiert, pana aproape de primul clocot, amestecand totul omogen;

- Se adauga acum si fulgii de ovaz, exact inainte de a da in clocot si se lasa la fiert pentru un sfert de ora, pana ce obtinem un terci din ei;

- Acum putem adauga si semintele de in/susan precum si fructe, la alegere, mai intai o banana feliata sau un mar taiat cubulete si apoi fructe mici precum cele de padure, stafide sau capsuni. Fructele se adauga cat terciul este cald pentru a le lasa sa se patrunda usor la temperatura.

Se lasa putin la racit si se poate servi cu un pahar de lapte sau cu ceaiul preferat de plante.


Pofta buna!