Pui cu orez si branza Romano
Nu este in mod necesar o reteta pentru mesele festive, dar nu va poate face de rusine daca alegeti sa o serviti si la zile mari. Contine foarte multe nutrimente de calitate, gustul sau este delicios si e si relativ simplu si rapid de preparat.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 450 grame piept de pui, dezosat si taiat cubulete
- 2 catei de usturoi maruntit
- 2 cani buchetele de broccoli
- 2 morcovi, taiati fin
- 1 ceapa tocata
- 1 lingurita amestec condimente Italia
- 1/4 lingurita piper rosu macinat
- 1/4 lingurita sare
- 3 cani orez gata gatit
- 125 grame tomate in suc propriu, taiate cubulete
- 1/4 cana branza Romano, data prin razatoare
Mod de preparare:
- Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie de fonta larga, la foc mediu si se adauga cubuletele de piept de pui si usturoiul maruntit rumenindu-se totul intre 5-7 minute pana ce puiul devine auriu si crocant
- Se adauga in tigaie buchetele de broccoli, morcovii, ceapa, amestecul italian de condimente, piperul rosu si sarea. Se gateste, amestecandu-se constant pana ce legumele sunt bine patrunse, cam 3-4 minute
- Putem adauga acum orezul si rosiile amestecand din cand in cand pentru a uniformiza preparatul si lasand la foc mic cam 15 minute.
Se serveste cald, presarand fiecare portie cu branza Romano data prin razatoare.
Pofta buna!