Site coolinaria.ro

Pui cu orez si branza Romano


Nu este in mod necesar o reteta pentru mesele festive, dar nu va poate face de rusine daca alegeti sa o serviti si la zile mari. Contine foarte multe nutrimente de calitate, gustul sau este delicios si e si relativ simplu si rapid de preparat.

Pui cu orez si branza Romano

Ingrediente:
  • 1 lingura ulei de masline
  • 450 grame piept de pui, dezosat si taiat cubulete
  • 2 catei de usturoi maruntit
  • 2 cani buchetele de broccoli
  • 2 morcovi, taiati fin
  • 1 ceapa tocata
  • 1 lingurita amestec condimente Italia
  • 1/4 lingurita piper rosu macinat
  • 1/4 lingurita sare
  • 3 cani orez gata gatit
  • 125 grame tomate in suc propriu, taiate cubulete
  • 1/4 cana branza Romano, data prin razatoare
Mod de preparare:
- Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie de fonta larga, la foc mediu si se adauga cubuletele de piept de pui si usturoiul maruntit rumenindu-se totul intre 5-7 minute pana ce puiul devine auriu si crocant

- Se adauga in tigaie buchetele de broccoli, morcovii, ceapa, amestecul italian de condimente, piperul rosu si sarea. Se gateste, amestecandu-se constant pana ce legumele sunt bine patrunse, cam 3-4 minute

- Putem adauga acum orezul si rosiile amestecand din cand in cand pentru a uniformiza preparatul si lasand la foc mic cam 15 minute.

Se serveste cald, presarand fiecare portie cu branza Romano data prin razatoare.


Pofta buna!